Visita inspecció Primavera 18-maig-2008

Inspecció primavera 2008-Projecte Rius

El diumenge 18 de maig del 2008, es van reunir uns 25 veïns i amics de Les Arenes , dels quals quasi la meitat era nens i nenes, i van participar activament en la inspecció de primavera del nostre tram del riu ripoll situat davant Les Cases de les Arenes.

Com a conclusió de la inspecció podem dir que el riu té un cabal d'aigua una mica inferior al de la primavera del 2007, la temperatura és més freda (16,4º), no té nitrats, el ph és bo (7,5) i la duresa de l'aigua és força alta. Els macroinvertebrats trobats ens indiquen que l'estat de salut del riu és acceptable, encara que té alguns primers símptomes de malaltia (creiem que es degut al llarg temps de sequera).
L'aigua que flueix té una aparença bona, però ens preocupa la quantitat de escumes que trobem, fet que es produeix sovint quant augmenta el cabal.

La qualitat del Bosc de ribera presenta, en general, símptomes de recuperació, excepte els pins que han sofert les fortes sequeres.
Adjuntem fotos il·lustratives de la participació de la gent.

Salutacions,
Salvador.

P.D.
Hem informat a la Marina, de la revista L'Actual de Castellar dels resultats de l'inspecció de primavera del nostre riu ripoll, i li hem enviat alguna foto, perquè ho publiqui, tal com ens van sol·licitar.
 

Inspecció primavera 2008-Projecte Rius

Inspecció primavera 2008-Projecte Rius