Alcaldessa 2011- 2012 Núria Moratonas. Prego

Alcaldessa 2011-12 Nuria Moratonas

Avui, cap vespre del tres de setembre del 2.011

A TOTS ELS:

Arenencs i arenenques!!!! Bona tarda a tothom!!!!

Com a arenenca des de ben petita em fa molta il·lusió poder inaugurar la nostra festa major. Aquest càrrec que se m’ha assignat el miraré de portar a terme amb molta responsabilitat, fent les coses ben fetes, amb compromís, sense corrupció i buscant solucions, en podeu estar ben segurs!!

Amb una setmana de vida ja em van portar a casa dels meus avis. Aquí he après a estimar la natura, a ser pacient, a tenir les primeres amistats... Quins bons records em venen al cap!!!

Ja per Sant Joan era aquí, i no em movia fins a tornar a l’escola, gaudint els últims dies de la festa major. Aquesta la recordo vivint-la amb intensitat, tot el veïnat ens veiem en tot moment perquè durant bona part de l’estiu es preparava, se’n parlava i ens organitzàvem per fer-la cada any millor. De la petanca a la missa, del cant de la senyera al vermut, de la bassa a la sardana de’n Bergunyó, de les corrandes al pregó, de la pedra recuperada a l’excursió, dels músics al sopar i dels assajos a la posada en escena. Això em va ajudar a conèixer a fons a tot aquest poble, estimar-lo cada dia més, i m’agradaria que les meves filles creixessin aquí amb aquestes il·lusions.

Una de les preguntes que em feia al moment de signar aquest càrrec va ser: quins secrets té les Arenes que la fa tan especial? és el seu entorn? són els seus rodals...? Tenim les vistes a la Mola, la Castellassa, l’Ermita, l’Illa, el Sabater Vell, les fonts de l’Espígol i del Romaní, la font del Carme, la font de l’Illa, el riu Ripoll, les roques d’Aguilar, el picnic, la pedra, la piscina, la petanca, la bassa, les cases i monuments catalogats, el camí de Baix, el camí de Can Barceló, el camí de les Arenes...

Oh, Són els seus animals que li donen un toc diferencial? hi ha escorpins, salamandres, llúdrigues, abelles, mosquits, serps, esquirols, libèl.lules, ratolins, ocells, grills, gripaus i granotes, porcs senglars, cabretes....

Fem les coses ben fetes? Tenim bona informació? Estem ben organitzats? Tenim l’associació, la web, els moments de reflexió en comunitat a l’Ermita, els premis de la Caixa, les cantades a la llum de la lluna, l’himne de les Arenes, el cinema a la fresca, el projecte rius, l’estació meteorològica, l’antena de telefonia mòbil, internet, la televisió digital...

Ohh… és la seva gent que la fa tan especial? tenim de tot: escriptors, músics, llicenciats, historiadors, periodistes, economistes, enginyers, comptables, metges i doctors, mestres i professors, advocats, modistes, dissenyadors, pintors, apis, secretaris i secretàries, organitzadors, jubilats i jubilades, mares, pares, avis, àvies, besàvies i, sobretot, nens i nenes que gaudeixen de la llibertat.

És veritat, em deia a mi mateixa, és aquest indret, un lloc petit, bonic, relaxant, tranquil, on la seva gent té un tarannà especial, que s’ho estima i lluita pel que vol.

Doncs ara arenencs i arenenques ens toca gaudir, meditar, estimar, ballar, cantar, reflexionar, jugar, dormir, i... sobretot, ser feliços amb aquesta festa major i valorar tot això que tenim.Visca les Arenes i Visca la festa major!

Núria Moratonas Casanovas
Festa Major 2011